fbpx
donor wall at Ronald McDonald House

Project Overview

A longtime client of Uptown Studios, Ronald McDonald House Charities of Northern California approached us about designing, constructing and installing a donor recognition wall in their newly expanded $6 million dollar facility. The new addition was completely funded through the generous donations of companies, families and individuals and RMHCNC wanted a unique donor wall that could act as an art installation as well as a grand “thank you”.

We started with a thorough site visit which included a review of the interior color palette and use of materials. The interior featured an earthy palette as well as an ample amount of exposed wood. For this reason, we chose wood as the primary substrate for the project. The color palette consisted of five bright colors that would really stand out against the earthy taupe-colored walls.

The concept for the piece was that when you come to the House to stay with your family, you can unpack your suitcase and it feels more like “home”. The installation consists of 49 wooden suitcases and five larger “vintage” reproduction suitcases to indicate larger donors.